"Celofani" za kosu - bezbojni prelivi za sjaj

 
 
Jedna od najvažnijih karakteristika lepe kose je svakako - sjaj. Da bi kosa bila sjajna kutikula mora da bude glatka i ispunjena kako bi bolje reflektovala svetlost. Zdrava kose je dakle, ujedno i sjajna. A ako vam je potrebna pomoć za dobijanje sjajnije kose, kozmetička industrija nudi poseban proizvod koji doduše još uvek nije rasprostranjen u Srbiji ali ga možete naći na Internetu - radi se o takozvanim "celofanima" za kosu. Ime je po sebi prilično slikovito - oni oblažu i ispunjavaju vlas tako da postaje sjajnija. Postoje "celofani" tj. prelivi sa bojom kao i oni koji daju samo sjaj.
 
Ideja o ovakvim proizvodima mi je bila jako interesantna pa sam bila dovoljno dosadna da zamolim jednog druga da mi iz Amerike donese Sebastian Cellophanes Shine Clear, proizvod koji košta oko dvadesetak dolara i ima jako dobre recenzije na MakeUpAlley.com. Efekat ovog proizvoda je bio odličan - deluje kao tretman za oštećenu kosu i ujedno daje sjaj. Nažalost, više se ne proizvodi, sad postoji Sebastian Laminates linija koja bi trebalo da menja stare Cellophanes proizvode.
 
 

Sličan proizvod ima i John Frieda - košta deset dolara. Postoji u više verzija (za brinete, plavuše itd) a na slici je bezbojni preliv čija je funkcija ojačavanje kose i dodavanje sjaja. Kosu operete i stavite regenerator kao i obično a posle toga ostavite John Frieda Glaze da stoji na kosi bar 3 minuta. Ima dobre recenzije.

 
Još jedan proizvod ovog tipa je Frederic Fekkai Salon Glaze Clear Shine Rinse. Može da se kupi na sajtu Strawberrynet.com po ceni od 14,5 dolara. Inspirisan je profesionalnim tretmanima i daje sjaj kosi i namenjen je svim tipovima kose za postizanje rezultata bez hemijskih oštećenja i opterećivanja kose. Sadrži silikone, proteine kruške, ekstrakt semena grožđa, bademovo ulje i pantenol. Formula je bez mirisa, nanosi se na kosu posle uobičajenog šamponiranja i stavljanja regeneratora, stoji na kosi tri do pet minuta i potom se ispire.
 
 

5 comments:

  1. Sa kog sajta moze da se poruci John Frieda? :)

    ReplyDelete
  2. Kako mogu da nabavim preko stranih sajtova?

    ReplyDelete
  3. John Frieda je ranije bio na www.medshopexpress.com mada oni nemaju sve na zalihama uvek.. Fekkai ima na www.strawberrynet.com. A sad posto i Srbija ima PayPal sigurno sve moze da se nadje na EBay :)

    ReplyDelete
  4. Evo gledam, ima cak i Sebastian Cellophanes originalni stari na ebay.com :)

    ReplyDelete
  5. Koristila sam John Frieda, Ok nista posebno slabo se vidi bilo kakav rezultat. Imam i puno semplova od Fekai i dobro si me podsetila da probam.

    ReplyDelete