Ideje za prolećno osveženje



Skraćivanje kose - Ako ste zanemarili kosu tokom zime a želite da unesete neku promenu u svoj izgled, pokušajte sa skraćivanjem kose - kraća kosa može biti interesantna i vrlo zahvalna za oblikovanje upotrebom različitih proizvoda za stajling. Naravno, kada odsečete suve i oštećene krajeve, ukupni utisak će biti bolji i kosa će biti zdravija i lepša.

Pletenice - Naučite da ispletete riblju kost ili neka vam je isplete frizerka (u mnogim salonima ovu uslugu naplaćuju svega oko 200 dinara). Pored toga što je zanimljiva i lepo izgleda, riblja kost i slične pletenice i punđe spadaju u tzv. "protective hairstyles" koji dugoročno povoljno utiču na kvalitet kose naročito imajući u vidu da smanjuju feniranje.

Dubinski tretman - Investirajte u proizvod koji će osvežiti kosu posle isušivanja od grejanja i hladnog zimskog vazduha. Umotajte glavu u plastičnu kesu ili samolepljivu plastičnu foliju i držite minimum dvadesetak minuta. Takođe, možete probati neko od domaćih pakovanja, mogu biti jednako efikasna (recimo, tradicionalni i najrašireniji recept - dve kašike maslinovog ulja i žumance). Odvojite dovoljno vremena za tretman i nemojte biti lenji :)

Vreme je za nove šnalice! - Obiđite radnjice sa bižuterijom i šnalicama - možete naći puno interesantnih i ne-tako-skupih stvari, provesti prijatno popodne i dobiti par ideja za osveženje imidža :)

Preliv? - Brz način da dođete do promene a da vam kosa mnogo ne nastrada. Postoje posebni prelivi koji daju dodatni sjaj kosi. Takođe, ako želite promenu, umesto preliva možete staviti par svetlijih pramenova.

Uskladite šminku - Ako stavite preliv ili promenite boju kose, igrajte se sa novim bojama. Ako češće nosite skupljenu kosu ili neki od tzv. protective hairstyles, isprobajte novo rumenilo. Ako Везаodsečete šiške, vreme je da se više igrate kreonom i ajlajnerom :)

Za inspiraciju pogledajte naš album na Fejsbuku - "Sa modnih pista za proleće-leto 2011. - Skupljena kosa".



No comments:

Post a Comment